تری دی مکس دارای پنل ها و ابزار های بسیار زیاد و متنوعی است که متناسب با حوزه کاری(جلوه های ویژه سینمایی ، انیمیشن ، طراحی صنعتی ،طراحی جواهرات ، معماری و …) رابط گرافیکی متعددی پیشنهاد می کند. Workspace در تری دی مکس این وظیفه را بر عهده دارد و بر اساس پریست های آماده می توان محیط تری دی مکس را متناسب با نوع فعالیت خود تنظیم کنید و امکاناتی برای اعمال تنظیمات محیط تری دی مکس بر اساس میل و سلیقه کاربر ارائه می کند.در این پست کار با Workspace در تری دی مکس را ارائه می کنیم:
دسترسی به Workspace در تری دی مکس
دسترسی به Workspace در تری دی مکس بسیار آسان است.کافی است در محیط کاربری تری دی مکس ، نگاهی به منتهای علیه بالا و سمت راست برنامه 3dmax بیندازید تا Workspace را به وضوخ مشاهده کنید.
ممکن است در ورژن جاری شما ، جایگاه Workspace متفاوت از تصویر(ورژن تصویر بالا 2022 و ورژن تصویر پایین 2016 است)بالا باشد.در هر نسخه ای که باشد جایگاه Workspace در بالاترین بخش برنامه تری دی مکس است.در یک ورژن نوار بالا و سمت راست و در ورژنی دیگر نوار بالا و سمت چپ برنامه قرار دارد.
با کلیک بر روی منوی آبشاری Workspace حالت های مختلف نمایش محیط کاربری نمایش داده می شوند که با انتخاب هر کدام ، محیط کاربری نیز آرایشی جدید به خود می گیرد.
workspace، وضعیت چیدمان فعلی ابزارها، منوها، پنل ها و غیره را ذخیره می کند. این بدان معناست که اگر شما تغییراتی مثل جابجایی یا باز و بسته کردن یکی از بخش های محیط کار تری دی مکس را انجام دهید. هنگام تغییر فضای کاری و بازگشت مجدد به آن همان تغییرات بازیابی می شوند.به عنوان مثال شما در فضای کاری اول نوار ابزارها را می بندید و به فضای کاری دوم می روید که نوار ابزارها در آن فعال است. با بازگشت دوباره به workspace اول تنظیمات به همان شکلی که انجام دادید نمایش داده می شود.یعنی نوار ابزار در فضای کاری اول غیر فعال خواهد بود. دقت داشته باشید که هنگام اجرا تری دی مکس اولویت نمایش workspace، با فضای کاری است که آخرین بار آن را اجرا کرده اید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید پریست های workspace در تری دی مکس دارای چندین حالت هستند که در ادامه با تک تک آنها آشنا خواهیم شد.
- Default : این گزینه حالت پیش فرض فضای کاری 3d max را نمایش می دهد.هنگام راه اندازی و نصب برنامه تری دی مکس و در برخورد اولیه با این نوع از رابط کاربری تری دی مکس مواجه می شوید.
- Alt Menu and Toolbar : در این Workspace مقیاس نوار ابزار اصلی (Main Toolbar) کوچکتر شده و به صورت عمودی در سمت چپ محیط تری دی مکس قرار می گیرد. همچنین بخش Scene Explorer در زیر Command Panel به نمایش در می آید.
- Design Standard : در این فضای کاری روی نوار Ribbon معمولا آیتم ها و منابع یادگیری 3d max نمایش داده می شود، که برای کاربران تازه کار می تواند انتخاب مناسبی باشد.
- Main Toolbar – Modular : در این بخش نوار ابزار اصلی قابل تغییر یا اصطلاحاَ ماژولار می شود، بنابراین می توانید گروهی از ابزارها را شناور کنید و در قسمت های دیگر قرارشان دهید. همچنین در این فضای کاری تب layout viewport حذف می شود.
- Modular-mini : در این Workspace نوار ابزار اصلی (Main Toolbar) به همراه برخی از ابزارها مخفی می شود و بخش Layout viewport نیز حذف می گردد.
علاوه بر حالت های workspace بالا ، دو حالت manage workspaces و reset to defult state نیز وجود دارد.گزینه reset to defult state حالت نمایش workspace را به نمای پیشفرض برمیگرداند و در واقع تمامی تنظیمات اعم از استفاده از پریست های اماده و یا تنظیمات شخصی را به حالت اولیه تری دی مکس تبدیل میکند.
با انتخاب حالت manage workspaces شما قادر هستید تنظیمات شخصیتان را بر workspace اعمال کنید.کافی است در منوی آبشاری گزینه manage workspaces را انتخاب کنید تا پنجره زیر برای شما گشوده شود.
Current Workspaces
- Save As a New Workspace
