شناسه پست: 1483
بازدید: 168

پنجره Scene Explorer در تری دی مکس یکی از ابزار های موجود در این برنامه قدرتمند است که درک درست آن بسیار به شما کمک می کند.کارهایی از قبیل جستجو موضوع سه بعدی بر اساس نام ، فیلتر کردن المان های صحنه بر اساس دسته بندی آن( حجم سه بعدی ، اشکال دوبعدی ، نورها ، دوربین ها و …) جهت دسترسی سریعتر ، ایجاد رابطه ولد و والدی بین احجام مختلف ، قفل کردن حالت ولد و والدی برای برخی اشیاء و …. تا اخر این آموزش با ما باشید تا با تنظیمات Scene Explorer در تری دی مکس به خوبی آشنا بشید.

 

دسترسی به پنجره تنظیمات Scene Explorer

پنجره تنظیمات Scene Explorer بصورت پیشفرض در قسمت سمت چپ محیط نرم افزار تری دی مکس قرار دارد.

درصورتیکه به هر دلیلی تنظیمات Scene Explorer را در محیط برنامه مشاهده نکردید از مسیر زیر نسبت به فراخوانی آن اقدام کنید.

Default menu: Tools Menu > Scene Explorer

 

آشنایی با تنظیمات Scene Explorer

1-Find: با استفاده از این کادر امکان جستجوی آبجکت‌ها برای شما مهیا می‌شود.این گزینه امکان جستجو موضوع بر اساس نام را برای شما ممکن می کند.

2- Remove Filter: کادر جستجو را پاک می‌کند و همین امر باعث حذف فیلترینگ لیست آبجکت‌ها می‌شود.

3- Toggle Display Toolbar: باعث نمایش یا عدم نمایش (Display toolbar) می‌شود.

4- Lock Cell Editing: با فعال‌شدن این گزینۀ تغییر نام، جابه‌جایی و اعمال تنظیمات بر روی آبجکت‌ها غیرفعال می‌شود.

5- Pick Parent: وظیفۀ لینک‌کردن آبجکت فرزند (child) به آبجکت والد (Parent) را بر عهدۀ دارد. با انتخاب یک یا چند آبجکت و انتخاب (Parent) عمل لینک‌شدن انجام می‌شود (فقط در حالت “Sort By Hierarchy” نمایش داده می‌شود).

6-Select Children: با کلیک بر روی این ابزار تمامی آبجکت‌های فرزند (child) به حالت انتخاب در می‌آیند.

7- به کمک دکمۀ‌های مرتبط به هر دسته امکان نمایش یا عدم نمایش آبجکت‌ها در پنجرۀ (Scene Explorer) مهیا می‌شود.لازم به ذکر است با نگه‌داشتن کلید (Alt) و کلیک بر روی آیکون موردنظر فقط همان آیکون فعال و بقیۀ غیرفعال می‌شود و در صورت کلیک مجدد بقیۀ آیکون‌ها فعال می‌شوند.

8- از این منوی کشویی برای تغییر پنجره Scene Explorer به سایر پنجره تنظیمات لایه های تری دی مکس ، مدیریت نور ها و … استفاده می شود.

9-این گزینه مرتب‌سازی آبجکت‌ها بر اساس لایۀ‌ها را انجام میدهد.

10-مرتب‌سازی آبجکت‌ها بر اساس سلسله مراتب و ویرایش سلسله مراتب با درگ و دراپ امکان‌پذیر می‌باشد.

11- انتخاب تمامی آبجکت‌ها

12-خارج‌شدن تمامی آبجکت‌ها از حالت انتخاب

13- معکوس‌شدن انتخاب‌ها

14-با فعال‌شدن این دکمۀ فقط آبجکت‌های (Selection Set) فعال، نمایش داده می‌شود.

امیدوارم از آموزش Scene Explorer در تری دی مکس استفاده کافی رو برده باشید.سئوالات خود در رابطه با مقاله حاضر را از بخش دیدگاههای زیر همین پست برای ما ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت کنید.

سایر مطالب سایت

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران یکی از جذابترین حوزه های گرافیک سه بعدی ست که با طراحی کابینت مدرن تفاوت های اساسی دارد و نیاز به سطح مهارتی بسیار بالاتری در مدلینگ آن است.استفاده از ابزارهای زیبا و پر پیچ و [...]

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس در عین اینکه یک تخصص پولساز است می تواند یک تفریح فوق العاده و جذاب برای گزران اوقات فراغت هر کسی باشد.با توجه به زقابتی [...]

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

  ابزار move tool اولین آیکون در جعبه ابزار سمت چب فتوشاپ می باشد. این ابزار جهت جا به جایی تصاویر و ناحیه های انتخاب شده مورد استفاده قرار می گیرد. کلید میانبر: V نکته: با نگه داشتن کلید [...]

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

در این مقاله به سراغ تنظیمات فریم بافر در تب vray از تنظیمات رندر وی ری در تری دی مکس خواهیم رفت و هر آنچه لازم است در مورد فریم بافر بدانید را از منبع اصلی تشریح خواهیم کرد.همانطور که در تصویر [...]