Featured Video Play Icon
شناسه پست: 1349
بازدید: 217
دستور boolean در تری دی مکس کارایی شبیه به pathfinder در ایلوستریتور دارد.دستور proboolean با ادغام یا انکساردو و یا چند حجم ، کمک کار شما در مدلینگ انواع موضوعات است. جانمای سینک درون صفحه ، ایجاد حفره در تری دی مکس ، مدلینگ باکس های حجمی ، طراحی ستون های کلاسیک در نمای ساختمان و کابینت های کلاسیک ، طراحی گنبد مسجد و … تنها با گوشه ای از قابلیت های  دستور بولین در تری دی مکس قابل اجراست.در ادامه با ما همراه باشید تا بصورت تصویری و گام به گام با دستور کاربردی proboolean در تری دی مکس آشنا بشید.

آموزش دستور pro Boolean  در تری دی مکس

نحوه اجرای دستور proboolean در تری دی مکس

  • برای اجرای دستور proboolean در تری دی مکس ابتدا باید یک حجم در حالت انتخاب قرار گیرد. در صورتیکه حجمی انتهاب نشود دستور proboolean بصورت خاموش و غیر قابل انتخاب در منوی دیده می شود.
  • ابتدا از مسیر command panel > creat< geometry > compund object دستور proboolean در تری دی مکس را اعمال می کنیم.

  • پس از انتخاب و اجرای دستور proboolean در تری دی مکس ، پنجره تنظیمات proboolean  همانند تصویر زیر برای شما گشوده می شود.

  • بخش اول تنظیمات proboolean شامل pick proboolean است که با چهار حالت refrence  ،copy ، instance  و move می توان عملیلت بولین و ترکیب دو شی را انجام داد.پر کاربردترین حالت ترکب دو شی گزینه move  است.

  • بخش دوم تنظیمات proboolean شامل پنجره parameters است که از زیر مجموه های attach ،insert  ، merge،  subtraction، intersection،union، تشکیل شده است و هر کدام عملکرد خاص خود را دارند.
  • ابتدا حجم اول را به حالت انتخاب در می آوریم و از مسیر command panel > creat< geometry > compund object دستور proboolean در تری دی مکس را اعمال می کنیم.
  • در قسمت Parameters، نوع عملیات بولی را که می خواهید استفاده کنید انتخاب کنید: attach ،insert  ، merge،  subtraction، intersection،union. همچنین انتخاب کنید 3ds Max چگونه عملوند بعدی را که انتخاب می‌کنید به شی بولی منتقل کند: Reference، Copy، Move یا Instance. همچنین می‌توانید مواد اصلی را حفظ کنید یا گزینه Apply Material پیش‌فرض را حفظ کنید: Apply Operand Material.
    روی دکمه Start Picking کلیک کنید.
  • یک یا چند شی را برای شرکت در عملیات بولی انتخاب کنید.
    همانطور که اشیاء را انتخاب می کنید، همچنین می توانید برای هر شیء تازه انتخاب شده، عملیات بولی (ادغام و غیره) و گزینه ها (کوکی یا Imprint)، و همچنین نحوه انتقال عملوند بعدی به بولی (Reference، Copy، Move یا Instance) را تغییر دهید. و غیره) و گزینه Apply Material. تا زمانی که دکمه Start Picking فشار داده شده باشد، می توانید به انتخاب عملوندها ادامه دهید. هر یک از اشیایی که انتخاب می کنید به عملیات Boolean اضافه می شوند.
  • یکی از حالت های چهارگانه پنجره pick proboolean را انتخاب کرده و روی گزینه start picking کلیک می کنیم.پس از کلیک بر روی start picking نشانگر کلیک موس به حالت آماده باش در می آید و اکنون باید حجم دوم را کلیک کنیم تا بر اساس حالت های پنجره

 

عملگر های اصلی دستور کاربردی proboolean در تری دی مکس کدامند؟

همانطور که در تصویر زیر می بینید دستور proboolean در تری دی مکس با شش عملگر شما را در مدلینگ احجام ترکیبی یاری می کند که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و برخی نیز با تفاوت های بسیار کمی نسبت به یکدیگر عمل می کنند.

عملگر-های-پروبولین

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید پس از اعمال پروبولین با حالت های مختلف ، ترکیب دو حجم به گونه های مختلفی اعمال شده که برخی تفاوت های بسیار آشکار با قبل از پروبولین دارند و برخی نیز به نظر تغییر چندانی نداشته اند.در ادامه با تک تک عملگرها بیشتر آشنا می شویم.

دستور union در تری دی مکس

دستور union در تری دی مکس آبجکت اول و دوم شما را با یکدیگر ترکیب کرده و نقاط اشتراک آنها را پاک می کند یعنی در اینجا sphere و باکس من با یکدیگر ترکیب می‌شوند اما قسمتهایی از sphere که داخل باکس فرو رفته اند پاک می شوند.

دستور intersection در تری دی مکس

دستور intersection : این دستور آبجکت اول و دوم را پاک می‌کند و فقط نقاط مشترک آنها را نگه می دارد.

دستور subtraction در تری دی مکس

دستور subtraction  بخش مشترک دو حجم را روی حجم دوم کسر می کند و بخش بیرونی حجم دوم را بکلی حذف می کند.

دستور merge در تری دی مکس

دستور merge هم دقیقاً مثل دستور union عمل می کند با این تفاوت که قسمت‌های مشترک را پاک نمی‌کند.

دستور attach در تری دی مکس

دستور attach هم دقیقاً مثل دستور merge عمل می کند با این تفاوت که پس از تبدیل به ادیتابل پولی بخش مشترک توسط انتخابگر element  بصورت جدا گانه انتخاب می شود و تحت دو المنت مجزا بهم پیوند می خورند

دستور insert در تری دی مکس

ابتدا حجم محدود عملوند دوم را از اولی کم می کند و سپس دو جسم را گروه بندی می کند.
در واقع، Insert اولین عملوند را به عنوان یک حجم مایع در نظر می گیرد، به طوری که اگر سوراخی در عملوند درج شده یا راه دیگری برای “مایع” وجود داشته باشد تا حجم خود را وارد کند، این کار را انجام می دهد. تصویر زیر نمونه هایی از این افکت را با هندسه سایه دار در سمت چپ و معادل های فریم سیمی در سمت راست نشان می دهد.

 

منبع: اتودسک

سایر مطالب سایت

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران یکی از جذابترین حوزه های گرافیک سه بعدی ست که با طراحی کابینت مدرن تفاوت های اساسی دارد و نیاز به سطح مهارتی بسیار بالاتری در مدلینگ آن است.استفاده از ابزارهای زیبا و پر پیچ و [...]

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس در عین اینکه یک تخصص پولساز است می تواند یک تفریح فوق العاده و جذاب برای گزران اوقات فراغت هر کسی باشد.با توجه به زقابتی [...]

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

  ابزار move tool اولین آیکون در جعبه ابزار سمت چب فتوشاپ می باشد. این ابزار جهت جا به جایی تصاویر و ناحیه های انتخاب شده مورد استفاده قرار می گیرد. کلید میانبر: V نکته: با نگه داشتن کلید [...]

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

در این مقاله به سراغ تنظیمات فریم بافر در تب vray از تنظیمات رندر وی ری در تری دی مکس خواهیم رفت و هر آنچه لازم است در مورد فریم بافر بدانید را از منبع اصلی تشریح خواهیم کرد.همانطور که در تصویر [...]