شناسه پست: 1465
بازدید: 168

لایه بندی در تری دی مکس یکی از ضروری ترین آموزش هایی است که هنگام شروع یادگیری تری دی مکس می بایست با آن آشنا شوید.لایه بندی در تری دی مکس به شما این امکان را میدهد که ترسیمات خود را با دسته بندی باب میلتان بصورت نظامند ایجاد کنید.این کار برای پروژه های بزرگ با تعداد ترسیمات بالا لازم و ضروری است و بجای انتخاب مجموعه احجام یکسان ( تمام دیوار های آپارتمان) تنها لایه آن را انتخاب کنید و مثلا متریال آنها را بصورت یکجا به آنها نسبت دهید.

چرا لایه بندی در تری دی مکس لازم است؟

  • لایه بندی در تری دی مکس به کار شما نظم می دهد و کنترل بهتر و کاملی روی پروژه کاری خود دارید.
  • هنگام لایه بندی پروژه ها در تری دی مکس ، شما می توانید برای استفاده کمتر برنامه از رم کامپیوتر تنها لایه ای که درآن فعالیت می کنید را فعال کنید.به اینصورت پردازشی روی لایه های خاموش صورت نمی گیرد و تری دی مکس سبک و روان اجرا می شود.
  • فایده لایه بندی در تری دی مکس هنگام متریال دهی یکی از جنبه های بسیار سودمند آن است.با لایه بندی شما سریع می توانید متریال های یک لایه را به پروزه نسبت دهید.
  • لایه بندی پروژه ارائه شما را به کارفرما برای اجرا بهینه می کند و می توانید بصورت تدریجی فرآیند پیشرفت پروژه را ارائه کنید.
  • با قابلیت لایه بندی ، فرایند انیمیت کردن پروژه بهینه می شود.
  • کنترل نور های در صحنه با لایه ها بسیار راحت می شود.

 

معرفی عملکرد تنظیمات لایه بندی تری دی مکس

1- این گزینه فیلتر نوشتاری برای پیدا کردن نام را حذف می کند.

2- این گزینه فیلتر های لایه ها (ابزار های شماره 8 تصویر) را فعال و غیر فعال می کند.

3-این گزینه امکان جابجایی بین لایه ها را قفل و ضد قفل میکند.

4- با این گزینه می توان لایه جدیدی ایجاد کنید.

5- این گزینه اشیائ در صحنه را در لایه انتخاب شده قرار می دهد.کافی است از ویوپورت ، موضوع مورد نظر را انتخاب کنید و روی آیکن شماره 5 ( + ) کلیک کنید تا به لایه ای در حالت انتخاب قرار دارد منتقل شود.

6- این گزینه موضوعات که ویژگی ولد دارند را انتخاب میکند

7- این گزینه لایه انتخاب شده را بعنوان لایه جاری تعیین می کند و تا زمانیکه لایه مورد نظر بعنوان لایه جاری انتخاب شده باشید ترسیمات جدید درون همان لایه ایجاد می شود.

8- فیلتر هارا نمایش می دهد .با فعال یا خاموش کردن فیلترها ، موضوعات بصورت دسته بندی شده نمایش داده می شوند.

9- از این درگام می توان لایه ها را بر اساس نام آنها جستجو کرد.

10- این گزینه لایه را بر اساس اولویت زمان ایجاد آنها مرتب می کند.

11- این گزینه لایه ها را بر اساس زمانبندی ایجاد آبجکت ها مرتب سازی می کند.

 

 

دسترسی به تنظیمات لایه بندی تری دی مکس

  • برای فعال کردن و دسترسی به تنظیمات لایه بندی تری دی مکس همانند تصویر زیر ، ابتدا در بخش خالی بالای تری دی مکس کلیک راست کنید.
  • از لیست باز شده روی گزینه layers کلیک کنید تا پنجره تنظیمات لایه بندی تری دی مکس گشوده شود.

روش دوم دسترسی به تنظیمات لایه بندی تری دی مکس

همچنین می توانید از نوار ابزار اصلی تری دی مکس روی آیکن  togle layer explorer کلیک کنید تا پنجره scense explorer-layer explorer  گشوده شود.

نحوه ایجاد لایه جدید در تری دی مکس

ابتدا پنجره لایه ها را با یکی از دو روش بالا پنجره مربوط به لایه های تری دی مکس را باز کنید.در ادامه با توجه به راهنمای تصویری زیر روی آیکن  creat new layer کلیک کنید تا لایه جدید ایجاد شود.

در ادامه نام مورد نظر را متناسب با ساختار پروژه خود ایجاد کنید.در اینجا برای حصول به نتایج آموزشی بهتر از عناوین فارسی استفاده کرده ایم.توصیه می شود برای جلوگیری از بروز خطا در مراحل بعدی ، عناوین لایه ها را به لاتین وارد کنید.

روش های لایه بندی در تری دی مکس

برای لایه بندی دو روش کلی وجود دارد.

لایه بندی پروژه تری دی مکس از ابتدا

در این روش می توان از ابتدا پروژه خود را لایه بندی کنید که این روش( با توجه به زمانگیر بودن) کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تکمیل پروژه و سپس لایه بندی آن

این روش بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.به این صورت که ابتدا پروژه کامل شده و بعد کل پروژه لایه بندی می شود.لازم به ذکر است لایه بندی در تری دی مکس واجب نیست و می توانید کل احجام و ترسیمات خود را تنها در یک لایه انجام دهید.

تری دی مکس تمامی ترسیمات را بصورت پیشفرض در لایه (defult)0 ایجاد می کند.برای جابجایی یک ترسیم می توانید ترسیم مورد نظر را انتخاب کنید و با فرایند درگ و درآپ آن را به زیر لایه جدید منتقل کنید.

همچنین می توانید با پایین نگه داشتن ctrl چندین موضوع را انتخاب و به لایه دیگر درگ و دراپ کنید.در فرایند لایه بندی ، کیفیت نام گزاری موضوعات بسیار اهمیت پیدا می کند.در صورتیکه برای نام گزاری موضوعات پروژه اصول استاندارد را رعایت کنید هنگام لایه بندی خود و یا سایر افرادی که روی پروژه کار می کنند دچار سردرگمی نمی شوند.

 

سایر مطالب سایت

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران یکی از جذابترین حوزه های گرافیک سه بعدی ست که با طراحی کابینت مدرن تفاوت های اساسی دارد و نیاز به سطح مهارتی بسیار بالاتری در مدلینگ آن است.استفاده از ابزارهای زیبا و پر پیچ و [...]

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس در عین اینکه یک تخصص پولساز است می تواند یک تفریح فوق العاده و جذاب برای گزران اوقات فراغت هر کسی باشد.با توجه به زقابتی [...]

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

  ابزار move tool اولین آیکون در جعبه ابزار سمت چب فتوشاپ می باشد. این ابزار جهت جا به جایی تصاویر و ناحیه های انتخاب شده مورد استفاده قرار می گیرد. کلید میانبر: V نکته: با نگه داشتن کلید [...]

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

در این مقاله به سراغ تنظیمات فریم بافر در تب vray از تنظیمات رندر وی ری در تری دی مکس خواهیم رفت و هر آنچه لازم است در مورد فریم بافر بدانید را از منبع اصلی تشریح خواهیم کرد.همانطور که در تصویر [...]