شناسه پست: 1791
بازدید: 136
هنگام بحث در مورد مدلینگ سه بعدی در مجامع گرافیکی ، نام تری دی مکس وِرد زبان ها می شود و بدون شک قدرتمند ترین ابزار برای مدلینگ در تری دی مکس ، قابلیت تبدیل احجام به ادیتابل پولی ( convert to editable poly ) است.قابلیت convert to editable poly دارای پنلی قدرتمند از ابزار های متنوعی است که دست شما را باز می گذارد تا هر نوع ویرتیشی که نیاز دارید را روی مدل های سه بعدی خود اجرایی کنید.تسلط بر تمامی پارامترهای convert to editable poly شما را تبدیل به یک آرتیست سه بعدی قدرتمند می گرداند.در این مقاله پرونده convert to editable poly را برای همیشه میبندیم.

 

نحوه تبدیل احجام به ادیتابل پولی ( convert to editable poly )

برای اجرای دستور convert to editable poly بر روی موضوعات در تری دی مکس می توانید روی موضوع ابتدا سلکت کنید و در ادامه کلیک راست موس را فشار دهید تا پنجره مربوطه برای شما گشوده شود.

در پنجره گشوده شده روی گزینه “convert to”  کلیک کنید و در ادامه روی گزینه convert to editable poly کلیک کنید.پس از انتخاب convert to editable poly پنجره تنظیمات  editable poly در سمت راست محیط برنامه تری دی مکس باز می شود که از رول آوت ها و ابزار های زیادی تشکیل شده است.

 

آموزش تب selection در ادیت ابل پولی

همانطور که ملاحظه می کنید دستور convert to editable poly از زیر مجموعه ها و ابزار های زیادی تشکیل شده است که در قالب سربرگ هایی بصورت دسته بندی شده فهرست شده اند.

اولین بخش از تنظیمات convert to editable poly  بخش selection است که مفاهیم کلیدی مبحث ادیت پولی را شامل می شود.

سربرگ selection  دارای 5 انتخاب گر است که هر کدام روی بخشی از زیر مجموعه های آبجکت سه بعدی کارایی دارند که در ادامه به معرفی انها می پردازیم:

vertex: این گزینه قابلیت انتخاب موضوعات صحنه را بر اساس نقاط ایجاد شده در دوسر پاره خط ها را فعال می کند.کافی است این گزینه انخابگر را فعال کنید تا vertex (نقاط) روی احجام قابل رؤیت و انتخاب شوند و با جابجایی و سایر دستورات فرایند ویرایش روی انها انجام شود.

کلیدمیان‌بر vertex : برای انتخاب سریع این ابزار کلید 1 را از روی کیبرد فشار دهید.


segment: این گزینه قابلیت انتخاب موضوعات صحنه را بر اساس  خطوط اطراف پولیگان ها میسر می کند.با انتخاب این گزینه و رفتن رو موضوع صحنه ، خطوط تشکیل دهنده آن به حالت انتخاب درآمده و قابل ویرایش می شود.

کلیدمیان‌بر segment: برای انتخاب سریع این ابزار کلید 2 را از روی کیبرد فشار دهید.


 Border:این گزینه قابلیت انتخاب موضوعات صحنه در بخش هایی که پولیگانی از حجم حذف شده باشد را فعال می کند.کافی است تا ابزار  Border را انتخاب کنید و روی بخشی که دارای پولیگان حذف شده است بروید و کلید کنید تا سگمنت های بهم پیوسته اطراف پولیگان انتخاب شوند.

کلیدمیان‌بر Border: برای انتخاب سریع این ابزار کلید 3 را از روی کیبرد فشار دهید.


 Polygon: این ابزار سطوح موضوعات صحنه را انتخاب و قابل ویرایش می کند.

کلیدمیان‌بر Polygon: برای انتخاب سریع این ابزار کلید 4 را از روی کیبرد فشار دهید.


  Element: این گزینه تمامی عناصر یک حجم شامل vertex ، segment و Polygon را با هم انتخاب می کند.در صورتیکه در فرایندی نظیر proboolean  دو شی در یکدیگر ادغام شده باشند با ابزار انتخاب Element  میتوانید به یکباره دو شی ادغام شده را از یکدیگر تفکیک کنید.

کلیدمیان‌بر Element  : برای انتخاب سریع این ابزار کلید 5 را از روی کیبرد فشار دهید.


دقت کنید: جهت تبدیل انتخاب‌های انجام‌شده بین ساب‌آبجکت‌ها (sub-object) ها از کلید Ctrl می‌توان استفاده نمود. با نگه‌داشتن کلید Ctrl+Shift از انتخاب خط دوری صرف‌نظر می‌کند.

By Vertex: با فعال‌کردن این تیک تمامی انتخابگر های border و element، segment و Polygon از کار میفتند و تنها بواسطه vertex میتوان ساب آبجکت های آنها را انتخاب کرد.

Ignore Backfacing: در صورت فعال‌نمودن این تیک در صورت انتخاب دسته‌ای از ساب‌آبجکت‌ها (sub-object) از انتخاب (sub-object) پشتی صرف‌نظر می‌کند.

By Angle: امکان انتخاب پلیگان‌ها (Polygon) بر اساس اختلاف زاویۀ امکان‌پذیر می‌باشد.قابلیت By Angle تنها در حالت انتخاب بوسیله Polygon فعال می شود و پولیگان هایی که هم زاویه باشند را به روش انتخابگر element بصورت یکپارچه انتخاب می کند.

Shrink: کم‌کردن محدوده انتخاب‌شده

Grow: گسترش محدودۀ انتخاب‌شده

سایر مطالب سایت

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران (کابینت کلاسیک) چگونه است؟

طراحی کابینت ممبران یکی از جذابترین حوزه های گرافیک سه بعدی ست که با طراحی کابینت مدرن تفاوت های اساسی دارد و نیاز به سطح مهارتی بسیار بالاتری در مدلینگ آن است.استفاده از ابزارهای زیبا و پر پیچ و [...]

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس

طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه در تری دی مکس در عین اینکه یک تخصص پولساز است می تواند یک تفریح فوق العاده و جذاب برای گزران اوقات فراغت هر کسی باشد.با توجه به زقابتی [...]

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

نحوه کار با ابزار جابجایی (MOVE) در فتوشاپ

  ابزار move tool اولین آیکون در جعبه ابزار سمت چب فتوشاپ می باشد. این ابزار جهت جا به جایی تصاویر و ناحیه های انتخاب شده مورد استفاده قرار می گیرد. کلید میانبر: V نکته: با نگه داشتن کلید [...]

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

تنظیمات Frame Buffer در پنجره رندر ستاپ

در این مقاله به سراغ تنظیمات فریم بافر در تب vray از تنظیمات رندر وی ری در تری دی مکس خواهیم رفت و هر آنچه لازم است در مورد فریم بافر بدانید را از منبع اصلی تشریح خواهیم کرد.همانطور که در تصویر [...]