پیشتر در مقاله ای مستقل به ” آشنایی با محیط نرم افزار تری دی مکس ” پرداختیم و اشاره ای گذرا به Command panel در تری دی مکس داشتیم.در این مقاله بصورت مبسوط به آموزش command panel در تری دی مکس خواهیم پرداخت.تا انتهای این پست با ما در مکس آموز همراه شوید.
دستورات ترسیمی و اصلاحی بسیار زیادی در command panel بصورت دسته بندی شده ،قرار داده شده است.ترسیم انواع احجام سه بعدی ، ترسیم خطوط و اشکال دوبعدی ، قرار دادن نور ها در صحنه ، قرار دادن دوربین در صحنه ، اصلاح پایوت پوینت ها ، کنترلرهای انیمیشن و … توسط command panel انجام می شود.
command panel کجای تری دی مکس قرار دارد؟
command panel در صفحه اصلی و در قسمت سمت راست برنامه تری دی مکس قرار دارد.این بخش در تمامی workspace های تری دی مکس ، جایگاه ثابتی از آن خود کرده است و این موضوع اهمیت command panel را تایید می کند.
Command panel از 6 بخش اصلی تشکیل شده است که هر قسمت کاربردی متفاوت دارند که این 6 قسمت عبارت انداز:
1. Create:
اولین قسمت Command panel بخش Create است که در این بخش ابزارهای مختلف ترسیمی برای شما وجود دارند که با استفاده از این ابزارها میتوانید اشکالی مختلف ترسیم کنید.انواع احجام سه بعدی نظیر باکس ، کره ، استوانه ، مخروط، دونات ، سیلندر ، متن سه بعدی ، درب ، پنجره ، دیوار ، پارتیکل ها و …
برای آشنایی بیشتر مقاله ” آموزش create panel در تری دی مکس ” را مورد مطالعه قرار بدید.
2. Modify:
دومین بخش قسمت کنترل پنل Modify Panel است.ترسیمات قسمت Create کاملاً ابتدایی هستند و برای تبدیل آنها به مدل های سه بعدی حرفه ای و باکیفیت ، می بایست اطلاحات و ویرایش هایی بر روی آنها صورت گیرد.تمامی این اصلاحات توسط Modify Panel انجام می شود. از این قسمت میتوانید جهت تغییر پارامترهای آبجکتها و ترسیمات خود تغییرات مورد نظر را اعمال کنید، همچنین میتوانید از مدیفایرهای مختلف برای ویرایش ترسیمات و یا ایجاد مدلهای مختلف استفاده کنید در این قسمت شما میتوانید مدیفایرها را ویرایش، کپی و حتی حذف کنید.برای آشنایی بیشتر از صفحه ” آموزش مادیفایر های تری دی مکس” دیدن کنید.
3. Hierarchy:
از این قسمت میتوانید مرکز ثقل (Pivot Point) اشیاء و روابط بین آبجکتها را تنظیم و کنترل کنید.تنظیم محل قرار گیری گیزموها( محورهای x y z) برای کنرل بهتر فرآیند هایی نظیر روتیت کردن ، اسکیل کردن و … در این بخش انجام میشه.
4. Motion:
چهارمین قسمت پنل Motion است که از این قسمت میتوانید کنترل کاملی بر روی پویانمایی داشته باشید همچنین میتوانید به تنظیمات و ابزار های انیمیشن سازی و پویانمایی دسترسی پیدا کنید.
5. Display:
این قسمت به شما این امکان را میدهید تا نحوه نمایش اشیا را مشخص کنید و بتوانید نحوه نمایش اشیا را از این قسمت کنترل کنید برای مثال میتوانید تعیین کنید که فقط اشکال به صورت سه بعدی نمایش داده شوند و نمایش ترسیمات به صورت دو بعدی از دید شما مخفی شود.
6. Utilities:
در بخش Utilities هر آنچه که در دستهبندیهای 5 پنل قبلی وجود نداشته در این پنل قرار دارد این ابزارهای کاربردی ولی کم مصرف بسیار زیاد و متوع بوده و در دسته ی خاصی قرار نمیگیرند.