بسیاری از دانشجویان از ما می پرسند که برای گرفتن رندر های واقعی چگونه باید عمل کرد و کدامیک از مراحل طراحی سه بعدی در تری دی مکس نقش موثرتر و بیشتری در رندرهای واقع گرایانه دارد.اجازه بدید قبل از اینکه جواب بدیم کدام مرحله از طراحی سه بعد بیشترین تاثیر را در کیفیت نهایی رندر های ما دارد اشاره ای مختصر به مراحل طراحی سه بعدی داشته باشیم.
آموزش طراحی با تری دی مکس
مراحل ایجاد یک ایده به یک تصویر واقع گرایانه در تری دی مکس مراحل زیر را طی می کند:
- نصب و راه اندازی برنامه تری دی مکس
- مدلینگ و طراحی سه بعدی عناصر صحنه
- استفاده از آبجکت های سه بعدی در صحنه طراحی شده
- اضافه کردن المان های نوری به صحنه یا نورپردازی صحنه سه بعدی
- مرحله کاشت دوربین و کادربندی تصویر
- ساخت تکستچر های مناسب و ایجاد متریال های مختلف برای صحنه های سه بعدی
- تنظیمات دریچه رندر ستاپ و انتخاب موتور رندر
- ایجاد پست پرادکشن روی تصویر نهایی جهت ارائه به کارفرما
چگونه رندر با کیفیت بگیریم؟
علت کیفیت پایین رندر بیشتر کارآموزان طراحی سه بعدی به ضعف در فرایند طراحی در چند یا تمام مراحل طراحی با تری دی مکس بر می گردد.تمامی مراحل طراحی سه بعدی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و یک طراح حرفه ای می بایست در تمامی این مراحل تبهر بالایی داشته باشد.
1- تاثیر مدلینگ در کیفیت پایین رندر
اگر مدل هایی که در صحنه قرار می دهید از کیفیت مدلینگ خوبی برخوردار نباشند ، یا اگر مدلسازی شما در محیط تری دی از اصول حرفه ای پیروی نکند ، هر مقدار متریال های حرفه ای بسازید ، باز کیفیت خروجی نهایی شما روی هوا خواهد بود.
2- تاثیر نورپردازی در کیفیت پایین رندر
نورپردازی غیر اصولی نیز یکی از مهمترین دلایل کیفیت پایین رندر اکثر کاراموزان است.یک طراح حرفه ای باید انواع نورهای تری دی مکس و وی ری را به خوبی بشناسد و هر کدام را در جای مناسب خود بکار ببرد.آماده کردن صحنه برای ایجاد سایه روشن های از جمله کارهایی است که طراحان حرفه ای توجه ویژه ای به آن دارند.همان قدر که نورها در افزایش کیفیت رندر شما موثر هستند ، ایجاد سایه ها نیز می تواند کیفیت رندر های شما را به سطح جهان واقع برسانند.
3- تاثیر متریالسازی در کیفیت پایین رندر
اما مهمترین مرحله طراحی سه بعدی در تری دی مکس و وی ری ، مرحله متریالسازی انواع متریال های موجود در صحنه هست.اکثر دانشجویان از متریال های آماده در صحنه های خود استفاده می کنند که بعضا از کیفیت و مپینگ پایینی برخوردارند و تاثیر مستقیمی بر خروجی نهایی آنان خواهد گذاشت.
ساخت انواع متریال های حرفه ای نیاز مبرمی است که همه طراحان سه بعدی می بایست مهارت خود را در ساخت انواع متریال های حرفه ای تقویت کنند.آشنایی کامل با ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد مختلف ، اطلاع دقیق از تنظیمات متریال ادیتور تری دی مکس و وی ری ، احاطه کامل بر ایجاد تکستچر های با کیفیت در برنامه قدرتمند فتوشاپ مهارت هایی است که هنگام ساخت متریال با کیفیت می بایست به آنها توجه و احاطه کاملی داشته باشید.
4 – تاثیر تنظیمات رندرینگ در کیفیت پایین رندر
همه مراحل بالا در صورتیکه کامل و حرفه ای تدارک شده باشد می تواند به دلیل ضعف در این مرحله ، کیفیت پایین رندر و خروجی نهایی شما را به دنبال داشته باشد.انتخاب موتور رندر مناسب ، تنظیمات بهینه شده و درست پنجره رندر ستاپ در تری دی مکس ، آشنایی بر موتورهای ثانویه و نقش آنها در پردازش تصویر نهایی ، فریم بندی و انتخاب ماژول های مناسب متناسب با اندازه تصویر خروجی و … مهارت هایی است که هنگام تهیه رندر نهایی می تواند دلیل کیفیت پایین رندر شما باشد.
کدامیک از مراحل طراحی سه بعدی از اهمیت بیشتر برای رندر باکیفیت برخوردارند؟
همانطور که در طول مقاله اشاره کردیم تمامی مراحل از اهمیت بالایی برخوردار هستند.اما با فرض اینکه تمامی مراحل طراحی سه بعدی به خوبی انجام شده باشند ، بنا به تجربه سالیان متمادی ، مرحله ساخت متریال حرفه ای از اهمیت بالاتری نسبت به سایر مراحل دارد و می تواند نقش تعیین کننده ای در کیفیت خروجی نهایی شما داشته باشد.